Прочитај ми чланак

ПРЕД ДАЧИЋЕМ НОВИ СКАНДАЛ: Армија ДНР ухватила ОЕБС у шпијунирању!

0

ivica-dacic oebs

На територији места Широкино, у региону Донбас, припадници армије ДНР су ухватили представнике мисије ОЕБС у шпијунирању.

„Неколико представника ОЕБС-ове мисије за мониторинг је ухваћено у шпијунирању.“ – рекао је за агенцију Новоросија један од команданата армије ДНР.

„Ухватили смо их како инсталирају уређаје за прислушкивање и емитовање. За сада, никакве друге информације не смем да откривам.“ – рекао је Максим Шишов звани „Мрак“ из армије ДНР, пренела је агенција Новороссиа.

Колико ће ово уздрмати мисију ОЕБС-а у Украјини, остаје да се види, али пред Ивицом Дачићем, као првим човеком ОЕБС-а, предстоји опасност од ескалације овог инцидента у велики проблем.

Наиме, мисија ОЕБС је један од механизама за спровођење Минског споразума. Мински споразум из дана у дан све више губи смисао, јер рат дивља, а власти у Кијеву отворено поручују да неће зауставити рат док „Крим и Донбас не буду враћене Украјини“, те би ово могла бити „кап која ће прелити чашу“.

За сада, званичне реакције Москве, као једног од фактора који је укључен у Мински споразум, није било, али пред Дачићем би могла да се нађу многа тешка питања. Резултати истраге ће тек бити објављени, а они би могли значити прави скандал.

Извор: Правда.рс