• Почетна
  • СВЕТ
  • Словени
  • Покајнички Берозовски Путину: Ја сам Јевреј, али ја сам Рус, опростите крив сам!
Прочитај ми чланак

Покајнички Берозовски Путину: Ја сам Јевреј, али ја сам Рус, опростите крив сам!

0

berezovski(Факти)
У МОСКВИ ОБЈАВЉЕН САДРЖАЈ ПИСМА КОЈЕ ЈЕ ПРЕД СМРТ ОДБЕГЛИ ОЛИГАРХ УПУТИО ШЕФУ РУСКЕ ДРЖАВЕ.


  • Да, ја јесам Јевреј, али сам рођен у Русији. Ја сам Рус, Владимире Владимировичу. Био бих рад да сам друкчији – тада не бих осећао ове муке, али ја сам – Рус. Убија ме одвојеност од Отаџбине

 
Владимире Владимировичу!

Господине Председниче!

Обојица знамо цену речи, цену памћења, посебно кад се то тиче политике.

Спреман сам да отворено признам своје грешке, и више од тога – признајем их већ сада, у овом писму. Много шта од онога што сам радио и говорио – нема оправдања и заслужује сурову осуду.

Али, Владимире Владимировичу, мени је већ 68 година, већ сам старац. Пуних 12 година сам провео у изгнанству. Зар моја седа коса, моја принудна одвојеност од Отаџбине нису искупиле моју кривицу?

Владимире Владимировичу, говорим Вам поштено, а молим Вас да ми верујете. Чезнуо сам за Русијом од првог дана, а моја чежња се појачавала са сваким новим даном проведеним у туђини.

Да, ја јесам Јевреј, али сам рођен у Русији. Ја сам Рус, Владимире Владимировичу. Био бих рад да сам друкчији – тада не бих осећао ове муке, али ја сам – Рус. Убија ме одвојеност од Отаџбине.

Молим Вас, Владимире Владимировичу, да ми опростите грешке и речи, све оно што сам урадио заслепљен злобом. Бог види да сам данас све схватио и да никада – никада –не бих више поступио тако.

Веома бих хтео да се вратим у Русију, у своју Отаџбину. Хоћу да умрем у својој земљи. Ово нису празне речи, верујте, Владимире Владимировичу.

Ја, као Вечни Жид, уморан сам од скитања по планети.

Дозволите ми да се вратим, господине Председниче.

Молим Вас.

Из срца Вас молим.

Са искреним уважавањем према Вама,