Прочитај ми чланак

НЕМА ДАЉЕ: Грузијац Сакашвили постаје премијер Украјине!?

0

sakasvili ukrajina

Михаил Сакашвили, некадашњи председник Грузије, од пре неколико месеци је гувернер Одесе и лични саветник украјинског председника Петра Порошенка, али сада ствар поприма готово невероватне димензије.

Наиме, на званичном сајту украјинског председника је постављена петиција којом се скупљају потписи за постављање Сакашвилија на место премијера Украјине.

Извесни Виталиј Бигун, аутор и покретач петиције, позива људе да „пусте човека да спроведе реформе у Украјини, те стане на пут корупцији“ и подрже иницијативу да Сакашвили постане премијер Украјине.

Према законским одредбама, уколико петиција у року од три месеца скупи 25 хиљада потписа, разматраће је украјински председник.

Колико је петиција озбиљна или не, са сигурношћу се не може утврдити, али обзиром да Грузија потражује од Украјине да испоруче Сакашвилија због оптужби за корупцију и злоупотребе државничких функција, сасвим могуће је да је реч о шали.

Са друге стране, Сакашвили је већ гувернер Одесе, тако да „ђаво може однети шалу“ и то не треба никога да чуди.

Извор: Правда

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!