Adblocker детектован!
Молимо Вас да прочитате ово.

Приметили смо да користите блокаду реклама. Сем средстава које добијемо преко банера немамо других средстава. Нама би много значило да дозволите да се рекламе приказују на нашем порталу.

Новац нам је потребан како би смо могли да наставимо са радом на порталу и како би смо ангажовали већи број новинара, а све у цеиљу бољег и квалитетнијег информисања.

Молимо Вас да домен srbin.info ставите у изузетке и омогућите приказивање реклама.

Унапред захвална редакција портала.

×

Подешавања / Settings

Избор језичког писма презентације :
Избор колор палете презентације :
Избор језика :
Facebook Twitter Google+ RSS

Москва упозорава НАТО да се не шири ка Русији

0

nato-rusija-790x539

Русија би свако даље ширење НАТО близу њених граница сматрала „исказивањем непријатељских намера“ и преузела би политичке и војне мере да осигура своју безбедност, изјавио је заменик руског министра спољњих послова Владимир Титов.

Он је у интервјуу агенцији Интерфакс рекао да се то односи на ротационе, а не на стално стациониране снаге НАТО.

Председник САД Барак Обама је понудио већу војну подршку источноевропским чланицама НАТО да би ублажио њихову забринутост због поступака Русије коју Запад оптужује да подстиче кризу у Украјини, наводи Ројтерс.

cg nato_620x0

Подгорица: Прво позив за НАТО, па одлука

Одлука о уласку у НАТО може се донети у парламенту или на референдуму, али ће се о томе одлучивати када Црна Гора добије позив за чланство, поручио је национални координатор за чланство у Алијанси, Небојша Калуђеровић.

„Ја не знам је ли ико ишта рекао против референдума, осим што понављамо чињеницу да постоје два начина на која се проверава воља грађана, један је парламент, а други референдум“, казао је Калуђеровић, коментаришући позив посланице Социјалистичке народне партије, Снежане Јонице, да влада раст подршке чланству у НАТО провери на референдуму.

Да ли њима смета то зато што у овом тренутку у парламенту постоји двотрећинска већина, питао је Калуђеровић, додајући да ће се о томе одлучивати када Црна Гора добије позив за чланство.

„Оног тренутка када добијемо позив врло је легитимно да одлучимо хоћемо ли то урадити на један или други начин, јер ми немамо ни уставних, ни законских обавеза да следимо један пут“, оценио је Калуђеровић.

(Танјуг)

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!
----