Прочитај ми чланак

Скот Ритер: Зеленски ради за Русе

0

Украјински председник Володимир Зеленски својим поступцима помаже Русији. О томе је на свом Јутјуб каналу говорио Скот Ритер, бивши обавештајац америчког маринског корпуса. 

Од самог почетка украјинске кризе, Володимир Зеленски се утемељио као политичар који доноси недоследне и контрадикторне одлуке. Према Скоту Ритеру, многе акције председника Украјине користе Русији. Може се рећи да чини услугу свом противнику.

„Зеленски је учинио велику услугу Русији својим недоследним вођењем земље. Он својим поступцима прави хаос, а то је наравно, у корист Русије“, рекао је ветеран америчке обавештајне службе.

Скот Ритер је навео да Зеленски прави велики број грешака и у политици и у војној сфери. Конкретно, ради постизања мањих политичких успеха, он је спреман да жртвује своје борбено најспремније јединице Оружаних снага Украјине, што ће у будућности имати негативне последице по Кијев.

Штавише, према експерту, Русија ни на који начин неће лично да прети Зеленском. Да је Москва ово хтела, одавно би завршила своје намере према Зеленском. Русији је много лакше да га пусти да ради то што ради, јер својим контроверзним одлукама наноси значајну штету Украјини.

„Не мислим да је Русија много забринута за судбину Зеленског. У Москви схватају да је он само комичар који делује далеко изнад својих могућности “, изразио је мишљење амерички стручњак.