Прочитај ми чланак

Скот Ритер: Залужни крије губитке Оружаних снага Украјине од Вашингтона

0

Главнокомандујући Оружаних снага Украјине (ВСУ) Валериј Залужни крије од америчког Министарства одбране стварне губитке које Кијев има током руске специјалне операције.

У покушају да обмане Вашингтон, главнокомандујућег је разоткрио пензионисани обавештајни официр америчког маринског корпуса Скот Ритер у интервјуу са новинаром Стивеном Гарднером, који је доступан на Јутјубу.

Према речима бившег америчког обавештајца, Залужни намерно фалсификује губитке украјинске војске у комуникацији са америчким секретаром одбране Лојдом Остином . „Ово је лаж, и Остин то разуме“, рекао је Ритер.

Он је напоменуо да се овакве акције Кијева објашњавају чињеницом да се украјинске власти плаше да ће изгубити подршку Вашингтона ако се сазна за реалну катастрофалну ситуацију Оружаних снага Украјине.

Како је објаснио Ритер, многи украјински војници се воде као нестали, а не мртви, и као резултат тога, они нису укључени у извештаје о губицима које Кијев доставља Вашингтону.

Раније у марту, Ритер је предвидео скори пораз украјинске војске. Према његовим речима, украјинске јединице неће моћи да пробију моћне одбрамбене линије руских трупа, а Оружане снаге Украјине претрпеће „страшне губитке“ током офанзивних операција.