Прочитај ми чланак

Скот Ритер: САД ће изгубити рат са Русијом – И на Блиском Истоку стоје лоше

0

Сједињене Државе сада настављају пораз у Украјини од Руске Федерације. Међутим, Вашингтон нема резервни план.

Ово мишљење је у интервјуу за Јутјуб канал Dialogue Works изнео бивши обавештајац Оружаних снага САД, Скот Ритер.

„Русија побеђује и победиће у Украјини. Сједињене Државе не могу ништа учинити да то зауставе“, рекао је Ритер.

Осим тога, како је рекао војни аналитичар, ствари стоје лоше за Вашингтон и Блиски исток. Чињеница је да америчка страна наставља да удара на положаје Хута, али то не доноси очекивани ефекат. Сви ови догађаји ризикују да доведу, како је нагласио Ритер, до великог стратешког пораза Сједињених Држава.

Мора се подсетити да Сједињене Државе гађају мете Хута од средине јануара. У нападима учествују и британске снаге. Лондон и Вашингтон су нагласили да су овај корак предузели због претње бродарству у Црвеном мору. Истовремено, шиитска милитантна група саопштила је да су САД и Велика Британија прибегле неоправданој агресији.

Раније је Ритер све плаћенике у Оружаним снагама Украјине назвао легитимним циљевима Русије.

Клинтонова нема право да критикује Карлсона због интервјуа са Путином

Бивша шефица Стејт департмента Сједињених Држава Хилари Клинтон, која је раније критиковала америчког новинара Такера Карлсона због интервјуа са руским председником Владимиром Путином, нема право да износи такво мишљење, рекао је бивши обавештајни официр Оружаних снага САД Скот Ритер у интервјуу за Јутјуб канал Judging Freedom.

„Идиот који неког другог назива корисним идиотом је оличење ироније. Једина разлика је у томе што у вези Хилари нема ништа корисно“, рекао је стручњак.

Посебно је изразио уверење да је Такер Карлсон, током разговора са руским лидером, обавио посао са којим не би могли да се носе ни садашњи шеф Стејт департмента Ентони Блинкен, ни шеф Беле куће Џо Бајден, нити сама Хилари Клинтон.

„Дати шансу да се чује не значи да се слажемо. То значи да знамо и разумемо да можемо да доносимо одлуке на основу информација. Такер Карлсон је урадио бољи посао од Хилари Клинтон икада“, рекао је Ритер.

Мора се додати да није само бивши шеф Стејт департмента критиковао интервју Владимира Путина. Конкретно, немачки канцелар Олаф Шолц дао је негативну оцену председниковом разговору са бившим водитељем Фокс њуза током путовања у Сједињене Државе. Посебно је неке од теза свог колеге из Руске Федерације назвао „апсурдним“.