Прочитај ми чланак

Скот Ритер предвидео трагичан крај за Зеленског

0

Бивши амерички војни и обавештајни официр Скот Ритер рекао је у интервјуу да би украјински председник Володимир Зеленски ускоро могао да заврши каријеру политичара. И он то не ради својевољно.

У интервјуу новинарима Јутјуб канала Јудгинг Фреедом, Ритер је рекао да ће Зеленски или побећи из Украјине или ће бити убијен. Штавише, у овом другом случају, сопствени грађани могу да га убију, јер је политичар изгубио њихово поверење.

Скот сматра да је управо председник одговоран за то што је током „Специјалне војне операције“ убијено на десетине хиљада Украјинаца, укључујући и цивиле.

С друге стране, он губи поверење које му је Запад раније указао. Локални политичари више не верују у слику коју је Зеленски створио. Од овога се Украјини све чешће ускраћује војна и финансијска помоћ, сматра Ритер. Штавише, престиж украјинске државе пада.

Све ово може довести до државног удара.

Подсетимо, раније новинар Кори Бернарди из Скај њуза рекао је да су медији величали имиџ украјинског лидера, а прећуткивали страхоте које су се његовом кривицом догодиле са Украјинцима руског порекла у низу региона земље.

Он је навео да лично нема поверења да је слика политичара у западним медијима аутентична.

То што је представљен као херој који „спашава“ Украјинце од Русије, други „Винстон Черчил“, не одговара стварности. Говорећи о страхотама са Русима у Украјини, указао је на једну чињеницу.

„Ово је највећа руска заједница ван саме Русије“, објаснио је он медијима.

Према Бернардијевим речима, на тим територијама Руси су приморани да живе под опсадом, годинама доживљавајући ванредно стање. Сва обећања о референдуму су остала мртво слово на папиру. А обећања украјинског лидера да ће зауставити грађански рат нису се остварила. Напротив, повећан је притисак на етничке Русе.

Бернарди је подсетио да је Зеленски после избора стао на страну *„Десног сектора“*, чији је шеф изјавио да „храни костима руску децу свог вука“. Москва није ценила такве „вицеве“, баш као и оне „понижене од стране украјинских војника“.

Као аргумент, водитељ је навео и речи Зеленског о нацистичком батаљону „Азов“, који је, упркос својој оријентацији, био у саставу Оружаних снага Украјине. Лидер Украјине је њихове идеје оправдао рекавши да су његови борци „то што јесу“.

Жеља за уласком у НАТО је провокација Русије, сматра Бернарди, а споразуме из Минска користи у политичке сврхе. Чак је и чувени „зелени армијски дрес“ само део имиџа „човека од акције“, што Зеленском није битно.

Од „подвига“ Зеленског још је и забрана руског језика, прогон политичких противника и сликање за насловне стране модних часописа, закључио је новинар.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!