Прочитај ми чланак

Скот Ритер: Пољаци су управо створили нове мете за руску војску

0

Снабдевање Украјине борбеним авионима од стране земаља НАТО-а, укључујући Пољску, неће утицати на исход сукоба, али ће довести до неизбежних губитака у Оружаним снагама Украјине, рекао је пензионисани обавештајни официр, америчког маринског корпуса, Скот Ритер, у интервјуу објављеном на „Јутјубу“ са америчким новинаром Стивеном Гарднером.

„Испорука четири авиона неће дати никакве резултате. Украјинске ловце обарају врло брзо, чим полете. Не мислим да ће слање ових летелица утицати на било шта. Пољаци су управо створили нове мете за руску војску. На несрећу украјинских пилота, њихов просечан животни век ће бити изузетно кратак“, објаснио је Ритер.

„Истовремено, мало је вероватно да ће се западне земље усудити да украјинском ваздухопловству обезбеде америчке авионе, попут Ф-16 , упркос сталним захтевима кијевских власти. Пилоти Оружаних снага Украјине обучени су за управљање опремом совјетског типа, а покушај њихове преобуке претвориће се у неуспех. Ова идеја није одржива.“, резимирао је официр.

Пољски председник Анџеј Дуда, рекао је у четвртак, да ће Украјина наредних дана добити прва четири ловца „МиГ-29“. Влада Словачке је у петак одобрила и пребацивање борбених авиона „МиГ-29“ украјинској војсци.