Прочитај ми чланак

Скот Ритер открио како је Бајден у невољи због извештаја обавештајаца о Украјини

0

Руководство ЦИА не даје америчком председнику Џоу Бајдену тачне податке о ситуацији у Украјини, рекао је бивши амерички обавештајац Скот Ритер.

„Више руководство ЦИА укључено је у доношење најважнијих владиних одлука и заинтересовано је за каријеру, што значи да је њихов главни задатак да обрадује председника информацијама које добија“, рекао је обавештајац.

Ритер је нагласио да управо руководство ЦИА врши притисак на оне запослене, који су одговорни за прикупљање информација и састављање извештаја, који би одражавали стварно стање ствари.

„Председник не жели да чита да је његова политика страшна и суштински погрешна, пријатније му је да види да ће, ако предузме одређене кораке, постићи жељене циљеве“, рекао је официр.

Он је сугерисао да због извештаја обавештајних служби, Бајден вероватно неће схватити да његова помоћ Кијеву није у стању да суштински промени ситуацију, и да ће довести само до непотребног крвопролића.

Због руске специјалне операције за ослобађање Донбаса , западне земље настављају да упумпавају оружје у Украјину. На пример, Вашингтон је недавно најавио пакет војне помоћи вредан око милијарду долара, који укључује артиљеријску муницију, хиљаду противтенковских система „Јавелин“, оклопна медицинска возила, експлозив и лекове.

Москва је, заузврат, више пута изјављивала да снабдевање оружјем само продужава сукоб, а транспорт оружја постаје легитимна мета руских Ваздушно-космичких снага.