Прочитај ми чланак

Скот Ритер открио када ће се тачно завршити рат у Украјини

0

Русија ће однети војну победу над Украјином у лето 2023. године, рекао је пензионисани обавештајац америчког маринског корпуса, Скот Ритер, у интервјуу америчком новинару Ендру Наполитану.

„Неће бити брзо, али мислим да ће до краја следећег лета руска војска однети војну победу. У Украјини је руска војска непобедива“, рекао је он.

Истовремено, како је приметио Ритер, до тада неће бити говора о било каквим преговорима.

Украјински председник Володимир Зеленски је почетком новембра, након писања западних медија да се Кијев гура у дијалог са Москвом, навео услове за почетак преговора. Према његовим речима, то је „обнова територијалног интегритета, поштовање Повеље УН , компензација за све губитке, кажњавање сваког ратног злочинца, и гаранције да се то више неће поновити“.

Истовремено, раније је украјински лидер потписао указ о немогућности вођења преговора са руским председником Владимиром Путином. Такође је навео, да Кијев неће улазити у дијалог са Москвом, док је Путин на власти.

Портпарол председника Русије, Дмитриј Песков, нагласио је, да Украјина не може и не жели да преговара, „према томе ће циљеви Руске Федерације бити спроведени, кроз наставак специјалне војне операције“.

Од 24. фебруара Русија спроводи специјалну војну операцију демилитаризације и денацификације Украјине.