Прочитај ми чланак

Скот Ритер открио Американцима непријатну истину о Украјинцима

0

Конгрес подржава украјинске националисте који имитирају немачке нацисте, рекао је пензионисани обавештајац америчког маринског корпуса Скот Ритер, за „Јутјуб“ канал новинара Ричарда Медхерста.

„Степан Бандера је постао отац модерног украјинског национализма. Управо је он рекао да Украјинци нису део Галиције и да нису део Русије, већ независна етничка група. Њихов национализам вуче корене из његове идеологије“, наводи Ритер.

Стручњак је подсетио новинара, на злочине над цивилима, које су починиле Бандерове присталице током Великог отаџбинског рата.

„Са моралне тачке гледишта, буквално не можете подржати и признати као легитимно, све што је повезано са Степаном Бандером“, рекао је он.

Истовремено, САД отворено помажу украјинским националистима. У септембру ове године, борци украјинског националистичког пука „Азов“ су били примљени у Конгрес.

Генерално тужилаштво Русије, утврдило је да милитанти „Азова“ користе забрањена средства и методе ратовања, где су забележене докази мучења цивила и убистава деце.

Према речима начелника одељења Игора Краснова, ови злочини се по својој суровости могу упоредити само са дејствима нацистичких освајача и њихових саучесника током Другог светског рата.

Степан Бандера је био вођа „Организације украјинских националиста“(ОУН), и један од главних покретача стварања борбеног крила „Украјинске устаничке армије”, чији је циљ био борба за независност Украјине.

„ОУН“ се појавила октобра 1942. године. Деловала је углавном у западној Украјини и борила се против совјетских трупа, сарађујући са нацистима. „ОУН“ је извршила много злочина, укључујући „Волински масакр“ – масовно уништење пољског становништва Волиња 1943. године. Тада су хиљаде Украјинаца, који су одбили да сарађују са националистима, брутално убијени.