Прочитај ми чланак

Скот Ритер: Кад Блинкен оде на украјински фронт а да не погине, онда нека прича

0

Амерички државни секретар Ентони Блинкен не може да говори о успешној контраофанзиви војске Украјине пошто није био на првој линији фронта.

Ово је рекао бивши обавештајац Оружаних снага САД Скот Ритер у интервјуу за Јутјуб канал Јудгинг Фреедом.

„Тони Блинкен не сме да оде на фронт. Нека покуша да посети Работино – тамо ће погинути. Може да оде у Бахмут али ће и тамо умрети. На коју год Блинкен линију фронта оде „он ће погинути.

Управо то се дешава са украјинским војним лицима који су тамо – они гину. То је судбина војника Украјине који су ушли у борбу са руском војском“, сматра експерт.

Дан раније, амерички државни секретар је рекао да је Вашингтон видео „приметан напредак“ у украјинској контраофанзиви. Блинкен који је стигао у Кијев у среду, такође је подсетио на „сталну и снажну подршку Кијева“.

Како је приметио Сергеј Цеко , члан међународног комитета Савета Федерације, Запад жели да види позитивне аспекте контраофанзиве али они дефинитивно не постоје.

По његовом мишљењу, изјаве државног секретара су потребне да би се грађани Украјине и САД уверили и оправдали финансијску помоћ кијевским властима.