Прочитај ми чланак

Скот Ритер: Амерички тенкови Абрамс уопште се неће појавити на фронту у Украјини

0

Скот Ритер, пензионисани амерички обавештајац и бивши инспектор УН за елиминацију ирачког оружја за масовно уништење, сугерисао је да је мало вероватно да ће амерички тенкови Абрамс доћи до ратне зоне у Украјини, стоји у интервјуу на јутјуб подкасту „Judging Freedom“ са Ендру Наполитаном.

Сумња у појаву тенкова Абрамс у Украјини, јер ће у тренутку слања борбених машина сукоб у земљи већ бити завршен. Дакле, тенкови се неће појавити на ратишту у Украјини.

Бивши инспектор УН је додао да је Вашингтон обећањима да ће послати тенкове довео у заблуду и Немачку, тако да ће та земља Украјини испоручити тенкове Леопард 2, закључио је он.

Раније је Бела кућа говорила о времену испоруке тенкова Украјини. Координатор стратешких комуникација Савета за националну безбедност Беле куће, Џон Кирби нагласио је да ће процес трајати месецима.

Амерички председник Џо Бајден одлучио је да пребаци 31 тенк Абрамс у Кијев. Поред тога, земља ће слати муницију, резервне делове и обезбедити обуку за украјинске посаде.

Ритер сматра да ће Руси далеко пре тога приморати Украјину на капитулацију, тако да западни тенкови неће бити испоручени.