Прочитај ми чланак

СКЛОЊЕН У КАРАНТИН Бајден има корону, четири пута вакцинисан!

0

Након што је председник САД Јозеф Бајден јуче пред новинарима изјавио да има рак, данас га хитно склањају од јавности јер је изненада добио корону, будући да према Уставу САД (и свих земаља на свету) председник државе мора бити функционално здрав да би обављао најважније послове.

Иако се Бајден јуче шеткао међу људима, руковао и грлио, данас је хитно повучен из јавности саопштењем з Беле куће да је не само ковид позитиван него да има и благе симптоме болести.

Значи најмање 14 дана се неће појављивати у јавности, а дотле ће „кризни маркетинг“ учинити све да се његова изјава о раку заборави или падне у други план.

Бајден (79) је у потпуности вакцинисан. Две дозе Фајзерове вакцине примио је пре преузимања дужности председника, док је бустер дозу примио у септембру прошле године, а четврту дозу у марту ове године.

Портпаролка Беле куће Карин Жан-Пјер рекла је да Бајден има „благе симптоме“ и да је почео да узима Паксловид, антивирусни лек дизајниран да ублажи тежину болести.

Она је рекла да ће се Бајден изоловати у Белој кући и да ће наставити да у потпуности обавља све своје дужности током тог времена. Он је јутрос био у контакту са члановима особља Беле куће телефоном и учествоваће на својим планираним састанцима путем Зума.