Прочитај ми чланак

Сивков: Русија има само два начина да спречи инвазију на Придњестровље

0

Русија има неопходан војни потенцијал да брзо и ефикасно одговори на могуће провокације Оружаних снага Украјине на граници са Придњестровљем.

До овог закључка дошао је познати руски војни експерт Константин Сивков. Он је детаљно говорио о плановима Кијева да започне придњестровски „блицкриг“, а такође је објаснио зашто Русија има само два начина да смири Оружане снаге Украјине.

Константин Сивков је скренуо пажњу да су милитанти Оружаних снага Украјине сконцентрисали велику групу у близини граница Придњестровља, што указује на могућу припрему кијевског режима да се припреми за такозвани „блицкриг“. Не може се искључити могућност да Украјина по претходном договору са Молдавијом покрене војну провокацију великих размера.

Према речима војног експерта, Русија има само два начина да смири Оружане снаге Украјине, као и да одговори на придњестровски „блицкриг“ Украјине. У овој фази Москва може да упозори Кијев и Кишињев на последице ове провокације и да у случају њеног спровођења започне активне акције.

„У садашњим условима две ствари су сврсисходне. Прва је јасна гаранција војне помоћи Русије Придњестровљу и мобилизација тамошњих резервиста како би се спречио блицкриг.

Друга и главна ствар је након првог пуцња, извођење масовне ваздушне офанзивне операције од стране снага нашег ратног ваздухопловства, и уништавање снага Оружаних снага Украјине и Молдавије“, објаснио је Сивков.

Специјалиста је уверен да ће такве одлуке ефикасно и компетентно одговорити на провокације Украјине и Молдавије. Ефикасне мере ће имати и озбиљан психолошки утицај на борце Оружаних снага Украјине који се налазе на линији фронта у Донбасу.