Прочитај ми чланак

Сивков предложио нови план удара – Украјина ће се претворити у пустињу!

0

Војни стручњак и доктор војних наука, Константин Сивков, понудио је план за нове ударе на критичну инфраструктуру Украјине. По његовом мишљењу, неопходна је интензивна ваздушна операција- „Површина Месеца“.

Како Сивков тврди, да би последице по кијевски режим биле опипљивије, и како не би било могуће брзо обновити оштећене циљеве, потребно је деловати „тепих“ бомбама.

Тако на кључне циљеве одједном, треба испалити 300-400 бомби од пола тоне или 250 килограма. Сасвим је могуће извести такву ваздушну операцију мање-више безбедно за град, сматра стручњак.

Пратите избор наших најбољих вести на Телеграму.
„Авиони опремљени системом СВП-24 обезбеђују бомбардовање са највећом прецизношћу. Ако се такав ударац зада термоелектрани, онда би од ње требало да остане површина слична месечевој“, објаснио је стручњак.

Он је додао, да би опоравак у овом случају трајао годинама, јер да би бомбардовани објекти на такав начин, поново радили, морали би да се граде од нуле.

„Ако ударимо на железничку станицу, потребно је више од једне гранате. Она ће једноставно направити рупу, коју ће лако поравњати булдожер, и шине ће се поново поставити на врх. Зато је потребно бомбардовање „тепих“ бомбама, које ће станице и железничке пруге са локомотивама, претворити у месечеву површину“, резимирао је Сивков.