Прочитај ми чланак

Сивков открио када ће Руси преузети контролу над целом територијом Украјине

0

Руске трупе су у току „специјалне војне операције“ способне да у потпуности поразе Оружане снаге Украјине, и преузму контролу над целом територијом Украјине, до пролећа следеће године.

Ово је изјавио потпредседник Руске академије ракетних и артиљеријских наука за информациону политику капетан 1. ранга, Константин Сивков, у емисији „Пуни контакт“ са Владимиром Соловјовом.

Оружане снаге су, у оквиру својих овлашћења, учиниле све за нормално регрутовање. Говорећи чисто са војно-стратешке тачке гледишта, способни смо да решимо све задатке са потпуним поразом Оружаних снага Украјине, и преузмемо контролу над целом територијом Украјине, до пролећа следеће године. То је потпуно тачно!“ – открио је доктор војних наука Сивков.

Председник Русије Владимир Путин, је 24. фебруара најавио „специјалну војну операцију“ у Украјини, као одговор на молбу лидера република Донбаса за помоћ. Након тога, САД, ЕУ, Велика Британија, као и низ других држава увеле су санкције руским физичким и правним лицима.

ЕУ је већ одобрила осам пакета рестриктивних мера против Русије. Осим тога, Запад је повећао испоруке оружја Кијеву за милијарде долара.