Прочитај ми чланак

СИВКОВ: Масовни напад на Украјину је само почетак

0

Удар високопрецизним оружјем на инфраструктуру Украјине, упркос масивности, је демонстративан – на тај начин Москва јасно ставља до знања Кијеву да би лансирање ракета на центре одлучивања могло бити следећи корак, изјавио је доктор војних наука Константин Сивков.

„Удар је био демонстративне природе, јер су кључне зграде у којима се налази војно и политичко руководство Украјине нетакнуте, нису погођене. Да, неке електране су оштећене, али сам сигуран да већина њих може да се обнови у кратко време, тако да мислим да је то био удар упозорења — демонстрација наше способности да нанесемо тако масивне ракетне ударе и присуство одлучности.

Следећи пут ће пасти на озбиљније циљеве“, рекао је он.

Експерт је истовремено појаснио да Русија има довољно ракета да настави са таквим интензитетом удара на украјинске циљеве.

Руска војска је јуче ујутру извела масовни удар прецизним оружјем дугог домета по објектима система војног командовања и управљања, комуникација и енергетике у Украјини – у Кијеву, Харкову, Одеси, Дњепропетровску, Лавову, Ивано-Франковску, Тернопољу, Хмељницком, Конотопу и другим градовима и регионима.

Увече истог дана, нове експлозије одјекнуле су и у Кривом Рогу, Кременчугу, Черкаској и Одеској области.

Владимир Путин је на састанку са сталним члановима Савета безбедности истакао да су ови удари одговор на терористички напад украјинских специјалних служби на Кримски мост и друге нападе које су организовале на цивилну инфраструктуру.

Шеф државе је упозорио да ће Москва оштро реаговати на све покушаје терористичких напада на руској територији.