Прочитај ми чланак

Сивков: „Идемо на све“ – Хитно задати одлучујући ударац, док Запад није схватио

0

Русија ризикује да се умеша у „потпуно другачију конфронтацију“ ако се не обрачуна са кијевским режимом у наредна два-три месеца. Ову изјаву дао је војни експерт Константин Сивков.

У склопу украјинске кризе, Запад је одлучио да крене у банкрот. Тако треба тумачити одлуку о пребацивању тешких оклопних возила украјинској војсци, сматра експерт. Истовремено, од 115 тенкова које ће Кијев морати да добије у догледно време, 40 возила су Т-72 „украдени из Марока“.

Остало су модерни тенкови западног стила. Упркос чињеници да ова бројка очигледно није довољна да радикално промени ситуацију у ратној зони, руско руководство не би требало да се опусти.

„Сада нам је последња шанса. Неће бити друге. Ово је позив за буђење, пре свега нашем руководству, да непријатељ иде на радикалне кораке. Ако уништимо све ове тенкове (а биће тако), Запад ће брзо схватити да је неуспех због тога што им ништа није обезбеђено“, рекао је Сивков.

Закључци ће се донети врло брзо. И тада ће Кијев добити не само оклопна возила, већ и борбене авионе. Највероватније, Запад неће стати на ПВО ракетама дугог домета. У овом случају биће могуће говорити о пуноправном рату између Русије и НАТО-а.

Дакле, Москви је остало још два-три месеца да порази кијевски режим. У супротном, Руска Федерација очекује „потпуно другачију конфронтацију“, резимирао је специјалиста.