Прочитај ми чланак

Ситуација је критична: Немци се отворено супротстављају украјинским избеглицама

0

Због догађаја који се дешавају на међународној политичкој сцени, грађани Немачке су почели да се суочавају са озбиљним финансијским проблемима.

Ситуацију отежава долазак у земљу огромног броја украјинских избеглица чије издржавање плаћају обични порески обвезници. До овог закључка дошао је немачки посланик Фредерик Пол. Он је у интервјуу једном немачком издању детаљно говорио о новој кризи која је настала у земљи због украјинских избеглица, а такође је објаснио зашто су Немци почели отворено да се противе имигрантима из Украјине.

Фредерик Пол је подсетио да Немачка пролази кроз тешка времена – земља се суочава са недостатком енергетских сировина, тешким економским проблемима, растућом инфлацијом и ценама комуналних услуга. Упркос свему томе, Берлин и даље обраћа пажњу само на спољнополитичка питања, а такође активно прихвата украјинске избеглице.

Према речима политичара, немачке општине не могу да се изборе са спровођењем сопствених економских и социјалних програм азбог великог прилива Украјинаца који и даље пристижу у земљу. Не може се искључити да ће у блиској будућности у Немачкој настати опасни друштвени преседани везани за прилив украјинских избеглица. Ствар је у томе што су грађани већ почели да се замарају тренутним стањем, што може довести до „кључања у друштву“.

Експерт је приметио да су Немци већ почели да се отворено супротстављају украјинским избеглицама. У великим немачким градовима ситуација је критична, јер грађани земље не могу да разумеју зашто Берлин брине о проблемима становника друге земље. Ситуацију у Немачкој отежава економска криза, због које се Немци суочавају са финансијским искушењима.

„Ради се о реалној анализи ситуације на терену. Видим да се крећемо ка критичној тачки у друштву, ка граници перцепције и солидарности“, закључио је Фредерик Пол.