Прочитај ми чланак

Систем здравства на Флориди суспендовао налог за обавезну вакцинацију запослених

0

AdventHealth каже да више неће захтевати вакцинацију од својих 83.000 запослених, пренео је Фокс Њуз.

Саопштење болничког система о обустављању свих принудних вакцина против КОВИД-19 је дато у допису који је послат запосленима, који ће и даље морати да пријаве да ли су донели личну одлуку по том питању.

„Због недавних одлука савезних судова да блокирају ЦМС налог вакцинације, суспендујемо услове вакцинације прописане овим налогом. Наставићемо да пратимо текућу парницу у вези са савезним законом“, рекао је портпарол AdventHealth-а Џеф Грејнџер за Орландо Сентинел.

Канцеларија гувернера Флориде Рон ДеСантиса такође је послала саопштење као одговор на одлуку AdventHealth-а, у којем се наводи: „Поздрављамо одлуку AdventHealth-а да се придржава закона државе како би заштитила радна места Флориде и осигурала да здравствени систем наше државе може да настави неометано функционисање”.

Одлуке AdventHealth-а да суспендује налог су наводно уследиле након што су савезне судије у Мисурију и Луизијани блокирале налог центара Medicare & Medicaid Services.

Иако је захтев за принудним ињекцијама за сада на чекању, AdventHealth је наставио да немилосрдно гура ову ињекцију.

„На основу научних доказа и онога што свакодневно виђамо у нашим болницама, вакцине против КОВИД-19 су безбедне и ефикасне у смањењу и ризика од заразе и степена штете у случају пробојне инфекције“, наставља се у саопштењу.

Др Џеј Волфсон, професор јавног здравља и помоћник потпредседника за здравствено право, политику и безбедност у УСФ Хеалтх, рекао је да су правне битке између држава и савезне владе око отказа налога довеле болнице и друге здравствене установе у спорну дебату.

„Оно што је овде у питању су послови. Оно што је овде битно је безбедност пацијената“, рекао је Волфсон. „Оно што је овде у питању је способност савезне владе да доноси одлуке о безбедности пацијената и безбедности запослених на основу уредбе која регулише надокнаду трошкова”.

Ова вест представља још један ударац континуираним напорима Бајденовог режима да наметне експерименталне вакцине Американцима у бројним аспектима живота, а долази само неколико дана након што је савезни судија кога је именовао Трамп блокирао налог Џоа Бајдена за обавезну вакцинацију здравствених радника широм земље.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!