Прочитај ми чланак

СИРИЈСКИ ХРАБРИ ЛАВ: Асад са женом и децом међу народом провео празничан дан

0

Сиријски председник Башар ел Асад провео је највећи муслимански празник у посети инвалиду и његовој породици. 

Башар ел Асад је заједно са својом женом, синовима и ћерком посетио сиромашну породицу у предграђу Хаме, града на западу Сирије и једном од најстаријих градова света. Без имало устезања председникова породица је поздравила укућане, док су њихова озарена лица сведочила колика им је част ова посета.

Док је Есма ел Асад грлила децу и храбрила људе својим препознатљивим топлим осмехом, Башар је срдачно причао са младићем који је рањен током рата. На пластичним столицама, око кревета младића, ова породица даје наду целом сиријском народу да ће уследити добра времена и да се они не боје да стоје уз народ.

Да су њихова деца васпитана на исправан начин, доказао је Асадов старији син, који је сместа уступио своју столицу старијим укућанима. 

По повратку из Хаме, Асад је застао код једне од баријера Сиријске арапске армије, где се поздравио са војницима. Изненађује то што Асад сам вози своју породицу и међу народ иде без обезбеђења.

Овај потез сиријског председника поздравили су бројни Сиријци, али и људи широм света. Снимци су већ на Фејсбуку прегледани више милиона пута.