Прочитај ми чланак

Синови градоначелника и бившег полицајца убијали по Дагестану и палили цркве!

0

После терористичких напада у два града у Дагестану, у којима је убијено 7 полицајаца и рањено најмање 12, заклан православни свештеник, убијен радник обезбеђења цркве, спаљене цркве и синагоге, медији јављају да су вође терориста који су извршили напад идентификоване.

Реч је о Осману и Адилу Омарову, синовима богатог и утицајног политичког функционера и градоначелника једног округа у овој земљи, који је пре тога био полицајац.

– У нападу на Махачкалу учествовала су два сина шефа Сергокалинског округа Дагестана Магомеда Омарова: Осман и Адил Омаров – потврдио је ову информацију извор агенције ТАСС.

Након ужасног злочина, градоначелник Омаров је одмах поднео оставку, а након је приведен у полицијску станицу. Међутим, и на аутомобил којим је превожен Омаров у граду Сегокала је такође пуцано од стране „непознатих особа“ и том приликом је рањен један полицајац, наводи ТАСС.

– Милитанти који су извршили нападе у Махачкали и Дербенту присталице су међународне терористичке организације. Током истраге биће идентификовани њихови организатори – рекао је саговорник агенције ТАСС.

Према изворима, терористи су користили оружје стране производње, укључујући најмање једну јуришну пушку, а користили су и оружје убијених и рањених полицајаца.

Број нападача је и даље непознат, неколико је убијено у уличним сукобима са полицијом, а према званичним подацима приведена су само двојица. Део града Дербента у коме је заклан православни свештеник током напада на цркву је без струје.

Уведено је ванредно стање и режим треутно спроводи противтерористичке операције.

Национални антитерористички комитет Руске Федерације за РИА Новости наводи да су у нападима на православну цркву и синагогу у Дербенту као и на православну цркву и пункт саобраћајне полиције у Махачкали, осим полиције убијени и један 60-годишњи свештеник Руске православне цркве (заклан и одрубљена му је глава) и радник обезбеђења цркве који је ликвидиран из пиштоља.