Прочитај ми чланак

Си-Ен-Ен: Руска ракета експлодирала 500 метара од конвоја Зеленског и Мицотакиса

0

Зеленски је изјавио да је био довољно близу да види и чује ударце и истакао да је најбољи начин да се Украјина одбрани употреба система противваздушне одбране

Руска ракета експлодирала је на само 500 метара од конвоја украјинског председника Владимира Зеленског и грчког премијера Киријакоса Мицотакиса током смртоносног руског напада на црноморски град Одеса, рекао је за Си-Ен-Ен извор упознат са ситуацијом.

Тај извор наводи да се у конвоја у којем су се налазила два лидера осетила експлозија, као и да се могао видети облак дима.

Украјинска војска је саопштила да том приликом ни Зеленски ни Мицотакис нису повређени.

Зеленски је изјавио да је био довољно близу да види и чује ударце и истакао да је најбољи начин да се Украјина одбрани употреба система противваздушне одбране.

Мицотакис је рекао да је Зеленски организовао обилазак Одесе, пре него што су чули сирене за ваздушни напад.

„Мислим да је (то што смо чули експлозију) за нас најбољи, најживописнији подсетник да се овде води прави рат. Сваки дан је рат, који не погађа само фронт, војнике, већ и невине суграђане“, напомено је премијер Грчке.

Украјински лидер је током састанка са Киријосом Мицотакисом у Одеси разговарао о јачању украјинске противваздушне одбране и навео да ће Грчка учествовати у „рестаурацији културног наслеђа Украјине, посебно Одесе“.