Прочитај ми чланак

Северодоњецк: Украјинске снаге минирале фабрику

0

Украјинске снаге у Северодоњецку минирале су фабрику „Азот“ где се, према речима једног заробљеника, у подземним просторијама налази преко 300 цивила, рекао је за Спутњик помоћник чеченског лидера Апти Алудинов.

Претходно је чеченски лидер Рамзан Кадиров рекао да су снаге Кијева натерале око 300 цивила да уђу у индустријску зону Северодоњецка.


„Имамо информацију да се тамо у фабрици налази око 300 цивила које су украјинске снаге стрпале у подземне просторије и минирале све“, рекао је Алаудинов.

Подсетимо, портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова је изјавила да украјински неонацисти спремају провокацију са токсичним хемикалијама у фабрици у Северодоњецку и задржавањем радника и цивила на тој територији.

„Погледајмо шта се заиста спрема. А спрема се још једна провокација украјинских националиста, наиме, минирање цистерне са токсичним хемикалијама у фабрици ‘Азот’ у Северодоњецку на територији ЛНР и задржавање више од хиљаду радника фабрике и локалног становништва у његовим подземним објектима“, истакла је портпаролка.

Руска војска ослободила је аеродром и стамбене четврти Северодоњецка.