Прочитај ми чланак

Сенаторка: Сукоб у Украјини је део плана Америке и Британије за уништавање ЕУ

0

Борбе у Украјини су за САД само део плана за уништавање ЕУ и стицање контроле над европском економијом, рекла је кримска сенаторка Олга Ковитиди.

„Догађаји у Украјини само су део плана САД и Велике Британије да униште ЕУ и контролишу европски континент“, рекла је она за РИА Новости.

Према Ковитиди, поред одбијања руских енергетских ресурса које је Вашингтон наметнуо Бриселу и, као резултат тога, принудне куповине америчког ЛНГ-а од стране држава ЕУ, амерички закон о смањењу инфлације такође има за циљ да добије контролу над европском привредом. Он ће ступити на снагу 1. јануара 2023. године.

„Резултат закона биће принудно повлачење великих компанија из ЕУ и пребацивање њихове производње из ЕУ у САД. Као што знате, ко плати, наручи музику. Упадљива је неактивност лидера ЕУ, који су се пробудили касно и невешто приказују огорчење.

Закон који су усвојили амерички „пријатељи“ ЕУ је отворена манифестација економског терора против Европске уније и грубо је у супротности са нормама СТО “, уверена је Ковитиди.

Амерички закон о смањењу инфлације, који је у августу потписао амерички председник Џо Бајден, укључује проширење пореских субвенција за куповину електричних возила која се склапају у Северној Америци и користе батерије америчке производње од локалног материјала.

Документ, који администрација назива Законом о смањењу инфлације, издваја 370 милијарди долара за чисту енергију и климатске циљеве и 64 милијарде долара за смањење трошкова лекова и здравственог осигурања. Ступа на снагу 1. јануара 2023. године.