Прочитај ми чланак

Сем Харис: Није довољно деце умрло да се искорени „скептицизам у вези вакцина“

0

Крајње левичарски „филозоф“ Сем Харис жалио се да није довољно деце умрло током пандемије КОВИД-19 да би се искоренио скептицизам у вези са вакцином.

У подкасту Џона Вудса Jr. „Uniting America“ у петак, Харис је тврдио да би пандемија КОВИД-а била много другачија да је вирус циљао на децу, а не на старије.

„Да је КОВИД био гори, само довољно гори да заиста привуче нашу пажњу, да заиста буде непорецив, имали бисмо другачији политички разговор око тога“, рекао је Харис. “Не би било исте врсте скептицизма у вези са вакцином”.

Харис је тада тврдио да је „неколико варијабли“ пандемије било промењено, скептицизам у вези са вакцином се никада не би догодио.

„Оставите КОВИД тачно онакав какав јесте, али само нека буде опасан за децу, а не за старе људе. Само окрените то, варијаблу старости“, рекао је Харис.

„Да су деца умирала у стотинама хиљада од КОВИД-а по стопи од, шта год да је, један проценат. Али да су то била скоро сва деца, имали бисмо сасвим другачије искуство, зар не?“

„Не би било јебеног стрпљења за скептицизам у вези са вакцином. Сви би препознали да ово није ‘моје тело мој избор’, ово је ‘нећеш ми убити децу својим незнањем’“.

Харис је такође тврдио да ако вакцина заиста делује, „стрпљење“ за скептицизам у вези са вакцином „не би постојало“.

Дакле, Харисов аргумент је да ако више деце умре и да вакцине заиста делују, нико не би толерисао неслагање против вакцине.

Какав генијалан потез!

Ово није први пут да је Харис дао контроверзне примедбе.

У августу је признао да су гиганти друштвених медија који су цензурисали причу о лаптопу Хантера Бајдена недељама пре избора били „лева завера да се Доналду Трампу ускрати председништво“ и да је цензура Big Tech-a била „загарантована“ да помогне Џоу Бајдену да победи Трампа.

„Хантер Бајден је буквално могао да има лешеве деце у свом подруму (на свом лаптопу)“, рекао је Харис. “Не бих марио”.

Привремено је напустио Твитер након што су га прозвали да је потврдио да је прича о лаптопу Хантера Бајдена стварна.