Прочитај ми чланак

САД умешане у настанак пандемије ковида; Спровођени експерименти са ХИВ-ом на…

0

Развој пандемије ковида 19 према сценарију вежби одржаних у Њујорку 2019. године покрећу питања да је она унапред смишљена, као и да су у њу умешане САД, изјавио је начелник Снага за радијацијску, хемијску и биолошку заштиту Оружаних снага Русије Игор Кирилов.

Кирилов је навео и питања покреће и висок степен припремљености америчких произвођача мРНА вакцина за пандемију нове инфекције.

„Високи степен припремљености америчких произвођача мРНА вакцина за пандемију нове инфекције вируса корона покреће питања. Стиче се утисак да су фармацеутске компаније унапред развиле препарате за вакцине, али нису могле брзо да их пласирају на тржиште због специфичности вируса, што се накнадно манифестовало у ниској ефикасности вакцинације и бројним нежељеним реакцијама“, оценио је Кирилов.

„Развој пандемије ковида 19 управо према овом сценарију покреће питања да ли је била намерна, умешаности САД у овај инцидент, као и о правим циљевима америчких биолошких програма који имају за циљ да побољшају својства опасних патогена“, рекао је Кирилов на конференцији за медије.

Генерал је подсетио да је 18. октобра 2019. године, односно два месеца пре првих званичних извештаја о појави нове инфекције вирусом корона у Кини, Универзитет „Џонс Хопкинс“, уз подршку Фонда Била и Мелинде Гејтс, одржао вежбе у Њу Јорку под називом „Event 201“.

Према његовим речима, на овим вежбама су разрађивана дејства у условима епидемије до сада непознатог вируса корона. Болест се, према сцемароки, пренела са слепих мишева на људе преко посредника – организма свиње.

Експерименти на украјинским војницима

Кирилов је навео да су на украјинским војницима нелегално испитивани препарати против замора мишића засновани на нанотехнологији.

Ради се о спровођењу „примарних клиничких испитивања употребе фулерена Ц60 растворљивих у води за смањење умора скелетних мишића војника“.