Прочитај ми чланак

САД се суочавају са тешком дилемом након руских референдума

0

САД су се нашле пред тешким избором након одржаних референдума о придруживању Русији у ЛНР, ДНР, Херсонској и Запорошкој области. Ово мишљење износи кинески новинар Јанг Шенг.

Већина људи у Доњецку, Луганску, Херсону и Запорожју гласала је за придруживање Русији на недавним референдумима. Према Јанг Шенгу, као резултат онога што се догодило, САД су се нашле у прилично тешкој дилеми. Ово преноси Глобал Тимес.

„Резултати референдума су били потпуно предвидљиви, јер је већина становника ових руских говорних подручја присталице Руске Федерације“, пише Шенг.

Експерт Глобал Тимеса је навео да ће украјинска страна, након што поменути региони постану део Русије, вероватно наставити са нападима на њих. Међутим, Кијев тамо неће моћи да постигне значајније стратешке успехе без директног уплитања Запада у ситуацију. Међутим, таква интервенција ће највероватније довести до војног сукоба између снага Русије и НАТО-а.

„Ово ће довести до директног војног сукоба између Русије и НАТО-а и чак може изазвати нуклеарни рат, тако да су САД сада суочене са дилемом“, рекао је експерт.

Сједињене Државе ће морати да одлуче да ли да помогну Украјини за нападнте територије које је стекла Русија и тиме ризикују да започну рат са нуклеарном силом или да се повуку. Каква ће бити коначна одлука, показаће време.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!