Прочитај ми чланак

САД откриле: Руси и Кинези концентришу бродове у Беринговом мору

0

Америчка обалска стража открила је концентрацију руских и кинеских ратних бродова, док су патролирали у Беринговом мору, јавља „Асошиејтед прес“.

Амерички брод обалске страже „Кимбал“ са седиштем у Хонолулуу је, како се извештава, приметио пролазак ракетне крстарице кинеске морнарице око 86 миља (138 километара) северно од острва Киска на Аљасци.

Касније је један амерички брод уочио још два кинеска и четири руска брода. Истовремено, наводи се, и да је међу бродовима руске морнарице био и разарач.

„Иако је формирање бродова деловало у складу са међународним правилима и нормама, ми ћемо на присуство одговорити присуством, како бисмо осигурали да амерички интереси око Аљаске не буду нарушени“, рекао је контраадмирал Нејтан Мур, командант 17. округа америчке обалске страже“. Као што је наведено, „Кимбал“ ће наставити да надгледа подручје.

Министарство одбране Русије саопштило је, да бродови руске и кинеске морнарице врше заједничке патроле у ​​Тихом океану. Истовремено, примећено је да током патролирања руску морнарицу представља одред бродова Пацифичке флоте, а од кинеске ратне морнарице, у патролирање су укључени разарач „Nian Chang“, патролни брод „Iang Chen“ и комплексни брод за снабдевање „Донг Пингху“.

Министарство је појаснило, да ће посаде руских и кинеских ратних бродова одрадити заједничко тактичко маневрисање, организацију комуникација између бродова, и спровести низ вежби са практичним артиљеријским гађањем, и обезбедити летове са носача хеликоптера.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!