Прочитај ми чланак

САД нису схватиле лекцију, Русија их је шокирала на Криму, у Сирији, и у Донбасу

0

Изненађујуће кратко памћење, прети руководству САД веома озбиљним последицама. Ово је изјавио амерички политиколог, Дмитриј Сајмс.

Америчко руководство погрешно тумачи опрезност Москве као слабост. Одсуство тренутне реакције Руске Федерације на одређено питање, у Вашингтону доживљавају као недостатак стварне воље за победом и могућности да се то постигне, тврди политиколог.

Истовремено, такве процене су у више наврата скупо коштале Сједињене Државе, а изненађујуће кратко памћење их приморава, да изнова газе на исте грабуље.

„Они су заборавили, како их је Русија упозорила на неприхватљивост деловања Запада и украјинских националиста 2013. године, након чега се догодило оно што се догодило на Криму. Не сећају се како их је Руска Федерација упозорила на неприхватљивост америчке војне интервенције у Сирији, након чега је Русија предузела одговарајуће мере одмазде“, рекао је Сајмс.

Експерт се осврнуо и признање независности Косова од стране САД и њених савезника. Упозорење Москве о недопустивости стварања таквог преседана није послушано. Након тога, Русија је дала оштар одговор на агресију Грузије у Јужној Осетији коју подржава Запад.

Међутим, како су каснији догађаји показали, ова прича није ништа научила Американце. Руска Федерација их је шокирала на Криму, у Сирији, а сада и у Донбасу.