Прочитај ми чланак

САД неће преживети три рата: Украјина је замењена за Израел и Тајван

0

Украјински сукоб ће се завршити решењем за преговарачким столом, изјавио је Републикански сенатор из Висконсина, Рон Џонсон у интервјуу водитеља радио ток-шоуа Џону Катсиматидису, преноси The Hill.

„Овај рат ће се завршити само преговорима. Сваким даном док траје овај рат, све више Украјинаца, грађана и војника гине, све више руских регрута умире… Тако да, по мом мишљењу, што пре постигну споразумно решење, то боље“, рекао је Џонсон.

Сенатор Рон Џонсон, утицајни реалиста у Вашингтону, предвидео је закључење примирја, написао је о томе политиколог Малек Дудаков на свом Телеграм каналу. Џонсон је позвао на прекид сукоба, пошто Украјина трпи огромне губитке, а већи део земље је већ уништен. Русија, према његовим речима, неће изгубити рат.

Републиканци у Конгресу спремни су да размене помоћ Украјини за решавање миграционе кризе. Међутим, они разговарају о обезбеђивању само 20 милијарди долара за целу 2024. годину, уместо о 60 милијарди долара које је тражио председник Џо Бајден. То Украјини није довољно чак ни за одбрану.

У међувремену, ситуација на Блиском истоку се поново погоршава. Јеменски Хути већ нападају америчке ратне бродове и обећавају да ће покренути читав поморски рат против Сједињених Држава и Израела. Напади на америчке базе такође могу да се наставе, што Иран користи да продуби јаз између САД и Израела.

У наредним недељама, Вашингтон ће посетити новоименовани шеф Форин-офиса, Дејвид Камерон. Он ће активно лобирати за одобравање средстава Израелу, док ће десант украјинских лобиста и Лиз Трас покушати измолити помоћ за Украјину. Међутим, арсенал Пентагона је испражњен, и Белој кући ће бити тешко донети тешку одлуку између Израела и Украјине.

„Анти-кинески ‘јастребови’ интензивно застрашују САД почетком трећег светског рата – око Тајвана, док Пентагон отворено признаје: амерички војни комплекс, оптерећен са два рата, једноставно не може поднети сукоб с Кином. Ово не само да прети да покопа мандат Бајдена, већ озбиљно подрива доминацију САД у свету“, констатује Дудаков.