Прочитај ми чланак

САД БИ ДА ПОБЕГНУ: Инвеститори Фајзера и Модерне траже излаз из целе приче

0

Инвеститори са Волстрита бацају своје акције Модерне и Фајзера брже него што свет може да одустане од обавеза. Модерна је пала 70 одсто у односу на највиши ниво, док је Фајзер пао 19 одсто. Бивши извршни директор Blackrock-а и инвестициони саветник Едвард Дауд позива да Модерна иде на нулу, а Фајзер да заврши испод десет долара по акцији.

Како је то могуће с обзиром на то да Фајзер сада ужива рекордну зараду по акцији и тржишну капитализацију од око 270 милијарди долара, што га чини 29. по величини глобалном корпорацијом? С обзиром на то да се фармацеутски гигант назире само профитом, у чему би могао бити проблем?

На крају крајева, у децембру је Форбсов наслов гласио:

Произвођач вакцина може да доминира на ковид тржишту у годинама које долазе, предвиђа Велс Фарго.

Поред енормно профитабилних мРНА вакцина, Фајзер уводи моћне антивирусне лекове као што је Пакловид, који би могли да зараде 22 милијарде долара 2022. године.

У поређењу са приходима од 81 милијарду долара у 2021. години, зарада од вакцина и антивирусних лекова могла би да премаши 102 милијарде долара за 2022. годину, што је музика за уши акционара. Међутим, неки чују врискове, а то су они на Волстриту.

Ови софистицирани инвеститори чине посао таквим, да не иду са конвенционалном мудрошћу, већ да ураде своја истраживања, која често исплаћују спектакуларне дивиденде.

Едвард Дауд је један од таквих инвеститора. Видео је дигитални мехур спреман да пукне и поступио је у складу са тим. Али, нажалост, други не баш паметни инвеститори су касније доживели колапс својих дигиталних портфеља пошто је НАСДАК композитни индекс изгубио 40% своје вредности 2000. године.

Дауд, који је дипломирао на Универзитету Нотр Дам и бивши менаџер портфолија у Блацкроцк-у, повећао је свој фонд са 2 милијарде долара на 14 милијарди долара и задобио поштовање својих колега из инвестиционе заједнице.

Данас, након полу-пензионисања на обалама Јужног Мауија, он остаје глас берзанске мудрости на коју се многи хеџ фондови и даље ослањају. ЛинкедИн га наводи као консултанта оснивача и партнера компаније Simphonic Capital, LLC.

Док су многи други портфолио менаџери стављали новац својих клијената у високо оцењене и уносне хартије од вредности покривене хипотекама, Дауд је оклевао и постављао питање. Сматрао је да би то могло бити јако прецењено и био је у праву.

Испоставило се да је систем оцењивања хипотека био покварен због високе профитабилности предаторских финансијских производа везаних за хипотеке на куће. Према Едварду Дауду, велики део кривице сносиле су агенције за процену рејтинга, оне организације од поверења чији је посао био да процене ризик ових хартија од вредности покривених хипотекама, агенције попут Mudis, Standard & Purs и Fitch.

Дауд каже да су затворили очи пред правим ризиком јер је био исплатив. Дакле, у суштини, ове рејтинг агенције су заробљене од стране институција које подржавају ове ризичне другоразредне хартије од вредности.

Џозеф Стиглиц, добитник Нобелове награде за економију, рекао је то на овај начин: „Структура подстицаја агенција за рејтинг такође се показала перверзном. Агенције као што су Moodi’s и Standard & Poor’s(С&П) плаћају управо они људи које би требало да оцењују. Као резултат тога , имали су све разлоге да дају компанијама високе оцене, у финансијској верзији онога што професори колеџа знају као инфлација оцена.“

Дауд је алармирао Модерну и Фајзер као бродове који тону које инвеститори морају да напусте. Дакле, шта човек који је предвидео кризу другоразредних хипотека има да каже о Модерни и Фајзеру, и какве невоље могу постојати у рају профита од вакцине против ковид-а?

Ево Даудових речи:

Желим да упоредим ово овде са оним што се дешавало у Великој финансијској кризи. Имали смо агенције за оцењивање, изворе за верификацију трећих страна који су били у стању да продуже превару јер је новац постао превелик, њихове институције су постале корумпиране институционалним императивом, а они су добили троструки А рејтинг за који сви знамо да није био троструко- А оцене – идемо даље на данас.

ФДА је поуздана верификација фармацеутских производа треће стране. 50% буџета им долази од фармације…због институционалног императива који је тада био на снази и брзине којом су покушали да одобре ове недоказане производе са овом непровереном технологијом, превара је била и шта је мој доказ за то ? ФДА, заједно са Фајзером, покушавају да сакрију клиничке податке.

И недавно се показало… да је смртност од свих узрока за Фајзер производ пропала – то значи да је било више смртних случајева у групи која је примала вакцину него у групи која је примала плацебо. Обично у таквом случају, НЕМАТЕ одобрење за такве лекове. То је златни стандард. Сви моји људи у биотехнолошкој индустрији су ми рекли да су ужаснути…

И нажалост, то није све. Дауд сматра да, иако је успешно предвидео три велике преваре у својој каријери, сада очекује колапс глобалног финансијског тржишта са мехуром дуга који се спрема да пукне.

Дакле, видео сам три преваре; корпоративна превара дигиталног бума, банкарска превара Велике финансијске рецесије, и верујем да је превара прешла на централне банке и владе – јер је то природа нашег монетарног система…

„Глобални дужнички балон је на свом врхунцу…ми смо на крају…видећемо много лудих ствари на финансијским тржиштима…видећемо како кредитна тржишта постају непоколебљива, тржишта акција постају непоколебљива. Фед је добио одлагање… под окриљем ковид-а, могли су да одштампају 65% више новца да одрже ову ствар, али ми смо овде на крају.”

Он појашњава да се појава глобалног тоталитаризма не односи само на моћ и профит. Уместо тога, Дауд сматра да треба контролисати масе када схвате да је економија у колапсу – чије последице могу бити губитак пензија и прихода од социјалног осигурања.

Много од онога што видите у одговору глобалних влада је успостављање система – под маском медицинске тираније – да би се спречили немири који ће уследити када се све ово повуче – то је моје лично уверење…

За скептике, узмите у обзир да су акције Фајзера изгубиле 20 милијарди долара тржишне капитализације 8. фебруара 2022. године, када је њихова рекордна зарада била мања од оптимистичнијих очекивања.

Такође узмите у обзир да су акције Модерне пале за неких 70 процената у односу на највиши ниво од 484 долара 9. августа 2021. године, што је избрисало скоро 140 милијарди долара инвестиција.

Дауд предвиђа да ће доћи лавина тужби док индустрија осигурања наставља да открива легије све већег броја смртних случајева који долазе од компликација мРНА вакцина против ковид-19.

Дауд се удружио са аналитичарем индустрије осигурања и истражио потраживања животног осигурања. Открили су да је, откако је OneAmerica шокирала свет најавом повећања од 40% смртних случајева који нису оболели од ковид-а, међу млађим запосленима из радничке класе, више других осигуравајућих компанија широм света видело исту ствар – масиван пораст смртних случајева не-ковид-а. А докази неизбежно указују на вакцине као узрок.

У међувремену, акције погребног предузећа надмашиле су С&П. „Компаније погребних предузећа су акције раста. Имали су сјајну 2021. годину у поређењу са 2020. годином и надмашили су С&П 500. Група акција погребног предузећа порасла је за 40 плус процената, док је С&П порастао за 26 процената – и почеле су да убрзавају у погледу цена 2021. године– ван вакцина – Не морате бити ракетни научник да бисте овде повезали тачке.”

Друге осигуравајуће компаније су пријавиле исте или горе бројеве смртних случајева као OneAmerica. На пример, „Унум осигурање је порасло за 36%, Lincoln National plus 57%, Prudential plus 41%, Reinsurance Group of America плус 21%, Hartford plus 32%, Met Life plus 24%, а Aegon – који је холандски осигуравач – видели су у својој америчкој руци плус 57% у 4. тромесечју – у 3. тромесечју су видели пораст од 258% у случајевима смрти.”

„Они су повећали очекивања (смртности) за 300.000 за 2022. годину у односу на 2021. годину због ковид-а плус ‘индиректног ковид-а’, за који мислим да знамо за шта је то код… Они (Aegon) су урадили

Уговор о реосигурању од 1,4 милијарде долара са Vilton Reinsurance…оно што су реосигуравали биле су појединачне полисе са високим номиналним износом од 1 милион до 10 милиона… (Дакле) Мислим да се у индустрији осигурања дешава асиметрична ситуација. Они ослобађају свој ризик – неће рећи шта је то јер не желе да те информације изађу док се ослобађају ризика.“

Али то не објашњава како се произвођачи мРНА могу сматрати одговорним за хитни производ за који им је речено да је без одговорности. Зар произвођачи вакцина нису имунизовани од тужби?

На крају крајева, добили су ЕУА, специјализовано одобрење за употребу у хитним случајевима, што значи да се не могу сматрати законски одговорним за смрт или штетне ефекте који проистичу из експерименталних вакцина.

Идеја је да ниједна компанија – на захтев владе – не треба да плати за непредвиђене компликације које су резултат производа за хитне случајеве који су пустили у свет из своје доброте срца, у најбољој намери. Јел тако?

Погрешно – не када ваша компанија то постигне преваром, познатом и као превара.

Превара поништава све ове заштите. Ако компанија или особа намерно обмане другу да би профитирала, имамо превару. Ако су Фајзерови подаци показали повећану смртност од свих узрока и сакрили ово како би мотивисали људе да узму вакцину док тврде да је безбедна, онда постоји превара.

Према општем праву, потребни елементи за доказивање преваре су:

#1. Материјално лажна изјава или намерно пропуст да се наведу или објаве материјалне чињенице чије неоткривање чини друге изјаве погрешним.

#2. Лажна изјава је дата да би навела тужиоца да делује.

#3. Тужилац се позвао на лажне изјаве, а повреда је резултат овог ослањања.

#4. Одштете укључују казнену награду као казну која служи као јавни пример да обесхрабрује било какву будућу сличну превару. Казнене штете су генерално пропорционалне имовини окривљеног.

Дауд је истраживао вакцине против ковид-19 и оно што сматра очигледним доказом о прикривању стварних ризика од смрти – и указује на херкуловске напоре компаније Фајзер са ФДА у задржавању њихових података упркос правним изазовима да их објави. Он данас упоређује ФДА са рејтинг агенцијама током хипотекарне кризе.

ФДА је трећа страна од поверења, баш као што су биле агенције за оцењивање. И многи лекари у овој земљи, многе локалне самоуправе полажу поверење ФДА која 50 одсто свог буџета добија од великих фармацеутских производа. „Ниједна особа… Мислим да су превидели ствари… Крајња тачка смртности од свих узрока требало је да заустави ову ствар на путу – а није.

Било је више смртних случајева у групи са ваксираним него у неваксираним. Довд претпоставља превару на основу тога што ФДА подржава Фајзер јер није објавила њихове податке. Он верује да је ово свестан покушај да се прикрију смрти.

„Када једна страна склопи уговор…и када су склопили тај уговор се десила превара, а друга страна то није знала – уговор је ништав и ништав. Нема обештећења ако се то може доказати, а мислим да ће бити.”

Фајзер је добио општи имунитет са ЕУА. Ако је дошло до преваре, по мом мишљењу и ономе што видим из њиховог одбијања да објаве податке – ако постоји превара и она се појави – и требају нам узбуњивачи – и изгледа очигледније да је ово производ је смртоносан – превара уништава све уговоре – таква је судска пракса. Дакле, идете низ ланац, а то је одговорност – то је банкрот за Модерну, дефинитивно за Фајзер.

Дауд напомиње да се без обзира на напор, тела не могу сакрити – и „тела се гомилају“.

Он напомиње да је смртност нагло порасла након увођења вакцине када је требало да падне. А смрти су оно што је одликовало скандал са вакцинама 2021-2022 као далеко гори од онога што се догодило са Енроном.

„Људи умиру и осакаћени су. Ово је превара која превазилази бледу… Имамо податке ВАЕРС-а… Имамо цурење из Министарства одбране… А сада имамо резултате осигуравајућег друштва и резултате погребне куће. ..Не треба превише да размишљамо о овоме…Смрт је требало да падне након што су вакцине уведене. Ово је најтежа превара у историји нације – и глобална је…Фајзер је умешан, а они извршио превару“, објаснио је Дауд.

Мој посао је да будем испред вести и да будем водећи кормилар… када користим своје вештине сакупљања акција изван домена бербе акција, називају ме теоретичарем завере.

Дауд је нагласио да му не недостаје акција Фајзера или Модерне. Он је објаснио да не профитира од пада цена акција. Он такође истиче да његова предвиђања нису узрок стрмих падова јер су се десили пре него што је изашао са овом анализом.

Дозволите ми да овде нагласим. Мејнстрим медији то могу игнорисати. Волстрит не.

Ово је најзанимљивија халуцинација коју сам икада видео на финансијским тржиштима.

„Дакле, не требају нам мејнстрим медији… И желим да знате – Волстрит се окупља за ово – добијам много упита од бивших колега. Ништа неће убедити успавану јавност више од црвених акција или колапса акције. Мој циљ је да пробудим земљу видећи да се нешто дешава. А Волстрит је БУДАН!“

Ако је новац неки показатељ, Едвард Дауд је у праву да ће осигурање победити у борби између индустрије осигурања и вакцина. Тржиште животног осигурања у САД вреди око 900 милијарди долара, док тржиште вакцина бледи у поређењу.

Ако неко остане да држи торбу, то неће бити индустрија осигурања, већ само ви и ја, просечан грађанин. Међутим, постоји једно велико упозорење – ако Едвард Дауд успе да пробуди грађане, онда они – олигарси –не могу да се извуку са овим – превара са вакцинама, Велики Ресет, Четврта индустријска револуција и глобални тоталитаризам.

„Постоји много људи који су добили ударце који нису разумели шта се дешава. Многи од њих су у свету инвестиција. Многи од њих су паметни људи – и они су преварени. Неки од ових људи који су добили убод раде на скраћењу ових акција јер – знате, можете да претпоставите – јер су луде као пакао – и пробудили сте уснулог гиганта познатог као Волстрит. А Волстрит је у покрету. Паметан новац се креће прво – као и увек, ту су водећи управљачи. Ништа не иде брже од црвеног моментума који пада у тренду акција.”

Даудова прогноза може пробудити не само Волстрит, већ и обичног грађанина. Ми смо ти успавани светски дивови, они који могу да померају планине снагом наших распродаја акција и ненасилних протеста, велика тиха већина која може да скине диктаторе са власти и изабере нове и поштене лидере.

Постоји моћ у бројкама, као што су недавно открили канадски камионџији. Храброст је заразна јер су конвоји за слободу ницали свуда. Ми држимо моћ ако одлучимо да је применимо, док ту моћ губимо ако се пасивно придржавамо.

Ако нас довољно проговори САДА, колективно, имамо моћ да не само окончамо мандате, већ да обновимо СВЕ слободе у Канади, Аустралији, УК, Европи и Сједињеним Државама, и победићемо. Никада нећемо пристати на ауторитарну владавину.

Својој деци и унуцима нећемо оставити свет ропства. Протестоваћемо сваког дана док власт не схвати ко је заиста главни. Верујемо у власт народа, од стране људи и за људе. Лек за 1984. остаје 1776.

Едвард Дауд упозорава оне који настављају да спавају: „ Хајде да све укрцамо у воз слободе.“

Са довољно нас (будних), они то не могу.