Прочитај ми чланак

Сабор: У Хрватској као у Србији – Пленковић као Вучић, Бернардић као Ђилас!?

0

У Хрватској као и у Србији, власт тврди да никад није било боље, а опозицији је за све крив режим. Да ли то значи да и хрватска и српска политичка елита и даље живе у Југославији, односно да су исти прозвод, само различито паковање?

Наиме, водећи опозициони лидер, председник СДП Давор Бернардић упитао је у среду, 18.09. на седници Сабора председника Владе Хрватске Андреја Пленковића зашто не распише изборе, истичући да „Хрватску прождире корупција“, преноси ХРТ.

Вама је то итекако познато јер сте због сумње у корупцију овога лета сменили пола Владе. Ви сте својим политичким притиском на Повереништво за одлучивање о сукобу интереса све рекли, рекао је Бернардић. Наставио је: „Моје је питање какву поруку шаљете ЕУ пред председавање и какву поруку шаљете грађанима? Није ли праведно и једино нормално да распишете изборе. Чега се бојите?“

Пленковић је одговорио да сукоб интереса и насиље, о чему протеклих неколико недеља пишу медији, настоји да импутира ХДЗ.

„Моје је уверење, уверење велике већине грађана да је овакав смер који смо заузели у последње три године, јако добар смер за Хрватску. Ми смо за разлику од ваше Владе коју је водио садашњи председнички кандидат, утицајна чланица Европске уније. Утичемо на крупне процесе. Расту пензије, социјална давања, БДП, инвестиције“, рекао је Пленковић.

Бернардић није био задовољан одговором поручивши „да је корупција заштитни знак Пленковића“, а потом је и набројао афере које круже медијима последњих месеци.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!