Прочитај ми чланак

„Са Западом и САД нећемо се мирно разићи – Почеће рат“ …

0

У контексту дешавања на светској сцени, САД покушавају да спроведу сопствени геополитички концепт, усмерен на изазивање нових великих међународних сукоба.

До овог закључка дошао је познати руски политиколог, оријенталиста Јевгениј Сатановски. У програму „Соловјев уживо“, он је детаљно говорио о неизбежном сукобу Русије и Запада, а такође је објаснио како САД покушавају да поврате статус глобалног хегемона.

Сатановски је скренуо пажњу на чињеницу, да догађаји који су се одиграли у последњих неколико година, указују на даље планове САД у циљу стицања глобалне доминације широм света. Вашингтон схвата да је за спровођење својих планова неопходно победити Кину. У овом тренутку, америчке власти се само спремају за глобалну битку, изазивајући велике сукобе широм света.

Према мишљењу политиколога, геополитички концепт који су зацртале САД, неће заобићи ни Русију. Москва треба да се припреми за неизбежни сукоб са Западом, покретањем „ад хоц“ стратешких одлука. Пре свега, руско руководство треба да извуче праве закључке о „преговорима“ са Вашингтоном.

„Главна стратешка награда за САД је Кина. Без победе над њом, Вашингтон неће моћи да постане глобални хегемон. САД ће такође покушати да доминирају Русијом, и узгред, Ираном. Нећемо моћи мирно да се разиђемо“, објаснио је експерт.

Сатановски је изразио уверење да америчке власти активно користе украјинску кризу за слабљење Руске Федерације. САД би могле да припреме, и друге међународне провокације против Москве. Русија је, заузврат, у стању да издржи нове изазове, али за то су потребне компетентне и уравнотежене спољнополитичке одлуке.