Прочитај ми чланак

РУСКО НАОРУЖАЊЕ је деценијама испред осталих: Путин o супериорности новог оружја

0

МНОГИ примерци руског оружја нове генерације су годинама, па чак и деценијама испред страног наоружања, рекао је руски председник Владимир Путин отварајући у понедељак форум "Армија 2022" у парку Патриот.

– Од посебног значаја су модели и системи нове генерације који су оријентисани ка будућности и који ће одредити будућност оружаних снага. То се тиче наоружања високе прецизности и роботике и система заснованих на новим физичким принципима. Многи примерци нашег оружја нове генерације су годинама, па чак и деценијама испред страног наоружања. По тактичко-техничким карактеристикама их значајно надмашују – рекао је Путин.

Он сматра да је форум „Армија 2022“ одлична прилика за стране војне специјалисте да се лично увере у развој војно-индустријског комплекса Русије и његов напредак у областима вештачке интелигенције, најсавременије информационе и радио-електронске технологије, као и као практична имплементација напредних достигнућа руских дизајнерских бироа и научних школа светског гласа.

Руски лидер је истакао да су експонати изложени у парку Патриот, презентације на војним полигонима и демонстрације производа ЕРА технополиса јасан доказ супериорности домаћих војних производа.

– Желео бих да додам да су на специјалним штандовима руска предузећа представила своја достигнућа у области иновативних цивилних производа и технологија. Они такође заслужују највећу пажњу – рекао је Путин.

Он је додао да је Русија спремна да развија иновативне везе са другим земљама за стварање нових модела наоружања и опреме и да „ради заједно под фер, равноправним условима“.

– Искуство наше земље у тако успешној технолошкој сарадњи, пре свега у оквиру ОДКБ и ШОС, је заиста огромно – закључио је Путин.

Форум „Армија 2022“ трајаће до 21. августа. У оквиру њега планирано је да се одржи 289 догађаја у објектима „Патриота“, на полигону „Алабино“, на аеродрому „Кубинка“, као и у свим војним окрузима у више од 30 региона Русије. На форуму ће учествовати војне делегације из 72 земље света.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!