Прочитај ми чланак

Руско Министарство одбране: САД планирају још једну пандемију

0

У марту 2022. Бела кућа је упозорила да би вирус ковид-19 могао да мутира у нешто смртоносније. Ово упозорење је потом поновио председник Бајден који је говорио о „ следећој пандемији “.

Да ли на то мисли генерал-потпуковник Игор Кирилов? Да ли су председник Бајден и Бела кућа психолошки припремали јавност за смртоноснију варијанту Цовид-19?

Канцеларија за политику спремности и реаговања на пандемију, основана у Сједињеним Државама у јулу 2023. године, планира нову пандемију применом мутација вируса, рекао је генерал-потпуковник Игор Кирилов, начелник снага за заштиту од зрачења, хемикалије и биологије.

„Следећи корак Сједињених Држава, који је имао за циљ да унапреди своје стратешке планове за успостављање глобалне контроле над биолошком ситуацијом, било је стварање Канцеларије за спремност на пандемију и политику одговора.

Очекује се да ће ова нова агенција бити одговорна за утврђивање курса и координацију акција за борбу против познатих и непознатих биолошких изазова, укључујући патогене који би могли да изазову још једну глобалну ванредну ситуацију“, рекао је он.

Кирилов је рекао да су Сједињене Државе тиме почеле да се припремају за нову пандемију вршећи потрагу за мутацијама вируса.

„Не искључујемо да Сједињене Државе могу користити такозване одбрамбене технологије у офанзивне сврхе, као и за глобално управљање стварањем кризних ситуација биолошке природе“, рекао је он.

Кирилов је такође додао да су приоритети Канцеларије, рад на стварању вакцина и лекова за заустављање вируса и њихових генетски измењених варијанти, као и на увођењу напредних технологија биопроизводње.

„Канцеларију ће предводити специјални помоћник председника САД и виши директор за глобалну здравствену безбедност и биоодбрану у Савету за националну безбедност, пензионисани генерал-мајор ваздухопловства Пол Фридрикс“, закључио је Кирилов.