Прочитај ми чланак

Руски удар на седиште обавештајаца у Кијеву изазвао тежак хаос и панику

0

Александар Казаков, саветник првог шефа ДНР-а Александра Захарченка, приметио је, да је један од главних проблема кијевског режима данас, управо гласно најављена контраофанзива Оружаних снага Украјине.

Вођство Украјине нема жељу да спроведе ту војну операцију, која може имати катастрофалне последице. Међутим, САД директно налажу напад, а непоштовање њихових наредби може имати озбиљне последице.

„Украјинске снаге су дословно истрошене у борби за Бахмут. Губици су огромни. Зато Кијев не жели да нападне, али истовремено не може да не напада. То је главни разлог за панику“, изјавио је стручњак.

Други проблем за Кијев је што је Русија испунила обећање и напала центар одлучивања. Реч је о бомбардовању бункера испод зграде Генералштаба Министарства одбране Украјине. Како извештава војни стручњак Владислав Шуригин, десет хитних возила је обавило више од 30 вожњи како би евакуисали рањене и погинуле. Такође су ангажована два медицинска хеликоптера који су директно одлетели ка Варшави.

„За сада можемо само нагађати колико високих војних официра, не само украјинских, већ и страних, се тамо налазило. Да их није било много, летели би у супротном правцу од Пољске. Дакле, Кијев има све разлоге за панику“, закључио је Казаков.

Раније су, аналитичари кинеских издања објаснили, значајно повећану ефикасност напада руских Ваздушно-космичких снага на војне објекте украјинских снага. Они то приписују чињеници, да су тајни документи НАТО-а доспели у руке руској команди, која сада изводи ударе по тој НАТО шеми.