Прочитај ми чланак

Руски подаци показују: Запад стоји иза експлозије на гасоводима „Северног тока“

0

Експлозије на гасоводима „Северни ток 1“ и „Северни ток 2“ су међународни терористички чин, а Русија има податке о томе да иза ових злочина стоји Запад, који покушава да сакрије истинске организаторе и извршиоце, изјавио је директор Спољнообавештајне службе Русије Сергеј Наришкин.

„Запад чини све да би сакрио истинске организаторе и извршиоце овог међународног терористичког чина. Већ имаом неке материјале који указују на западни траг у организовању и извршаваењу тог терористичког чина“, рекао је Наришкин новинарима.

У понедељак је истовремено дошло до цурења гаса на гасовода којима се руски гас испоручује Европи. Према информацијама власти Данске и Шведске, откривено је да гас цури на два места на „Северном току 1“ и на једном месту на „Северном току 2“ у области острва Борнхолм. Немачка, Данска и Шведска не искључују могућност да је реч о планираној диверзији.

Оператер гасовода „Норд стрим АД“ је саопштио да је ванредна ситуација на гасоводима без преседана и да је немогуће проценити рокове за ремонт. Кремљ је ове инциденте назвао „диверзијом без преседана и чином међународног тероризма“.

Главно тужилаштво Русије је покренуло кривични поступак због чина међународног тероризма. Први заменик сталног представника Русије при Уједињеним нацијама Дмитриј Пољански је изјавио да је хитна седница Савета безбедности УН због ових диверзија сазвана за петак у 21.00 сат по средњоевропском времену.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!