Прочитај ми чланак

Руски патријарх: Ускоро ће доћи крај расколницима и кијевској власти

0

Украјински расколници, лажни епископи и организатори црквеног раскола биће кажњени, то ће се десити врло брзо, а актуелне власти неће још дуго владати Украјином, рекао је патријарх московски и целе Русије Кирил.

„Мислим да нећемо дуго чекати – Богу се не може ругати, и сви расколници, творци раскола биће кажњени, као и сви они лажни епископина које се не може гледати без стида – толико њихов изглед није у складу са тутулом који носе. Ви мислите да само ми одавде тако гледамо на оно што се дешава на украјинском тлу? Сам украјински народ све види и разуме“, рекао је он у проповеди после литургије у Успенском храму МосковскогКремља.

Руска црква, нагласио је, данас, заједно са украјинским народом, већ носи подвиг мучеништва и исповедања.

„Молимо се за украјинску епископију, верну канонској истини, молимо се за оне који се данас протерују из цркава, молимо се за верујући народ да сачува веру православну. Добро знамо да ће, као што су нестали обновитељи (расколничка, Православна црква у СССР), нестати и расколници, као што је сломљена кичма тешким временима совјетских лидера који су дигли руку на цркву, тако ни садашња власт неће владати Украјином. И мислим, неће проћи много времена – и све ће се променити “, рекао је патријарх.