Прочитај ми чланак

Руски командант сам упао у украјински ров, убио петорицу и заробио двојицу! ВИДЕО

0

Видео снимак војника Оружаних снага Русије који сам напада непријатељски ров, објављен је на друштвеним мрежама.

У питању је командант јуришне групе 488. моторизованог пука 144. моторизоване дивизије Западног војног округа, Александар Малцев, познат под позивним знаком „Кубан“.

Он је 10. марта 2022. године, обављајући борбени задатак, уништио пет непријатељских војника и заробио двојицу украјинских војника, од којих је један рањен.

Малцев је сам провалио у непријатељске ровове и упустио се у неравноправну битку, изводећи невероватан подвиг приликом обављања своје војне дужности, преноси оружјеонлине.

Како се испоставило, Малцевова смрт се догодила само три дана након заузимања непријатељског рова. Војник је покрио повлачење своје јуришне групе са рањеним војником. Пре тога је три дана непрекидно учествовао у јуришним операцијама заузимања и држања непријатељских упоришта.

Према речима колега, јуришна група од шест људи, којом је командовао „Кубан“, кренула је у борбу – да заузме непријатељско упориште. Положаји украјинских активиста били су на брду, у жбуњу. У том тренутку украјински хеликоптер је почео да баца гранате, а митраљезац је отворио ватру на руску војску.

У тој борби, према јуришницима, „Кубан“ је почео да заобилази десно и покрива своје колеге. Тиме је скренуо пажњу непријатеља на себе.

Медији преносе да сада војници прикупљају документе да би Александру Викторовичу Малцеву постхумно било уручено звање Хероја Руске Федерације.