Прочитај ми чланак

Руски хакери објавили податке 1.500 украјинских обавештајаца

0

Руска хакерска група RaHDIt („Зли руски хакери“) учинила је јавно доступним информације о више од 1,5 хиљаде запослених у Спољној обавештајној служби Украјине. Подаци су објављени на сајту „Немезида“.

Релевантност информација потврдио је извор Спутњика у правосудним органима. Између осталог су објављени подаци представника обавештајних служби који раде под окриљем амбасада у више од 20 земаља.

На списку су и земље које активно подржавају Украјину у супротстављању Русији (САД, Француска, Италија, Немачка, Пољска), као и државе са уздржанијом позицијом, укључујући Азербејџан, Аргентину, Мађарску, Грчку, Ирак, Јужну Африку, Таџикистан и друге.

Поред тога, објављени су и подаци украјинских обавештајаца који раде у мисијама УН, Европске уније и НАТО-а и више од 40 места на којима су базиране јединице Спољне обавештајне службе Украјине, укључујући и једну тајну образовну установу.

Како су навели хакери, они су добили приступ бази података запослених у украјинском Министарству спољних послова и Спољној обавештајној служби, након чега су их упоредили и пронашли подударања.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!