Руски амбасадор није штедео Украјинце због забране уласка Милошу Биковићу у земљу

0

Случај, на жалост, није без преседана - по свој прилици, методично рушење културе је већ постало навика украјинских власти - навео је Боцан-Харченко на свом званичном Твитер налогу

Након сазнања да су украјинске власти забраниле улазак у ту земљу нашем славном глумцу Милошу Биковићу, огласио се и руски амбасадор у Србији Александр Боцан-Харченко, који је поручио да је та одлука белики губитак за Украјину.

foto: Printscreen

– Са недоумицом сам сазнао о забрани уласка у Украјину талентованом српском глумцу Милошу Биковићу. Велики губитак за Украјину и њен народ. Случај, на жалост, није без преседана – по свој прилици, методично рушење културе је већ постало навика украјинских власти – навео је Боцан-Харченко на свом званичном Твитер налогу.

Подсетимо, одлука украјинских власти поводом забране уласка у земљу српском глумцу је, према информацијама, трајна, а Биковић је напоменуо да му се тако нешто први пут догодило.

Са недоумицом сам сазнао о забрани уласка у Украјину талентованом српском глумцу Милошу Биковићу. Велики губитак за Украјину и њен народ. Случај, на жалост, није без преседана – по свој прилици, методично рушење културе је већ постало навика украјинских власти.


У интервјуу за Телеграф.рс рекао је да је за забрану сазнао тако што су се његово име и досије са фотографијом нашли на украјинском сајту „Миротворац“, где су означени „сви непријатељи украјинског режима или они за које сматрају да су претња по националну безбедност Украјине“.

– То ми је потврђено и од стране украјинских копродуцената са којима је требало да реализујемо сарадњу на једном пројекту који би био у српско-украјинској копродукцији, али и од стране украјинских колега – изјавио је и додао да му се од званичника из Србије до сада нико није обратио овим поводом.

Славни глумац се поводом украјинске одлуке огласио и на друштвеним мрежама где је, између осталог, поручио и да мисли да некад глуми боље, некад горе, али никад тако да је угрожена безбедност нације, уневши у немилу ситуацију и мало хумора.

                  ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!