Прочитај ми чланак

Руске снаге уништиле украјинско складиште муниције за системе „Химарс“

0

Руска војска је у Запорошкој области уништила украјинско складиште муниције за противваздушне ракетне системе „Химарс“, саопштило је Министарство одбране Русије.

Додаје се и да су у току контрабатеријске борбе уништена два вишецевна ракетна система „Град“, у Харковској области.

Поред тога, у правцу Купјанска спречен је покушај непријатељске војске да нападне насеље у Луганској Народној Републици. Том приликом, ликвидирано је преко 30 украјинских војника, један оклопни аутомобил и три камионета.

У правцу Красног Лимана, непријатељ је безуспешно покушао да нападне јединице руске војске. Напредовање украјинске војске је заустављено и она је потиснута на почетне положаје. Непријатељ је изгубио преко 40 припадника, три борбена возила пешадије и два аутомобила.

Одлучним деловањем руских снага одбијен је контранапад Оружаних снага Украјине у правцу Доњецка, ликвидирано је до 70 украјинских војника, три тенка, два борбена оклопна возила.

Истиче се да је у правцу Јужног Доњецка непријатељ покушао да поврати изгубљени положај у ДНР, али је артиљеријским нападима и деловањем јуришних јединица Оружаних снага Русије потиснут на почетне положаје.

Такође, одбијен је покушај украјинских снага да нападну руске положаје на подручју насеља Времјовка. Овом приликом, до 40 украјинских војника ликвидирано је или рањено. Уништени су и један тенк, два борбена возила пешадије и пет камионета.

Средства руске ПВО оборила су три дрона у Херонској области. Поред тога, пресретнута су четири пројектила вишецевног ракетног система „Химарс“, у Херонској области.