Прочитај ми чланак

Руска војска: Украјинске власти припремају провокацију у Краматорску

0

Руска војска саопштила је да има информације о плановима украјинских специјалних служби да организују провокацију у Краматорску како би оптужиле руску војску за ударе на цивилне циљеве.

„Према информацијама које је потврдило више независних извора, украјинске специјалне службе намеравају да у најскорије време изведу велику провокацију како би оптужиле Русију да је наводно починила ратне злочине“, саопштио је међуресорни штаб за координацију хуманитарног одговора у Украјини Министарства одбране Русије.

У саопштењу се наводи да су украјинске власти планирале у Краматорску контролисано дизање у ваздух зграда локалне нарколошке и онколошке амбуланте, као и прве градске болнице.

У саопштењу штаба се наводи да је сврха ове провокације Кијева „да се Русија оптужи за наводно намерни напад на цивилне објекте“.

Такође се додаје да је особље медицинских установа евакуисано и, до даљег, пребачено на формат рада на даљину.

„У западним медијима, дизање у ваздух здравствених установа у Краматорску биће представљено као још једно злодело руских трупа, које захтева одговор светске заједнице и убрзање испорука ракета дугог домета Кијеву за ударе по руској територији“, истиче се у саопштењу.

„У светлу војних неуспеха украјинске војске, кијевске власти покушавају оваквим провокацијама да појачају притисак на јавно мњење у западним земљама како би прошириле асортиман савременог наоружања и војне технике за Оружане снаге Украјине“, закључује се у саопштењу.