Прочитај ми чланак

Руска војска: Украјина трпи велике губитке, оборен МиГ-29 са америчким ракетама

0

Оружане снаге Русије су у правцу Николајев-Криви Рог за дан уништиле 23 тенка, 27 борбених возила пешадије, 14 других оклопних возила и девет камиона са митраљезима великог калибра. Ликвидирано је више од 230 украјинских војника, саопштило је Министарство одбране Русије.

Велики губици Украјине у правцу Николајев-Криви Рог довели су до тога да у болницама у Николајеву и Николајевској области нема слободних кревета, као и до несташице залиха крви и лекова.

Руска војска је у Дњепропетровској области оборила украјински ловац МиГ-29 који је био наоружан америчким противрадарским ракетама „Харм“, као и два јуришна авиона Су-25 у Херсонској области. Ваздушно-космичке снаге Русије су оружјем велике прецизности ликвидирале преко сто украјинских војника у Славјанску и до 120 милитаната у Константиновки у ДНР.

Руска ПВО је у току протеклог дана оборила 44 украјинске гранате испаљене из америчког вишецевног ракетног бацача „химарс“, као и три ракете „Точка У“. Оборена су три украјинска дрона у ДНР и Херсонској области.

Авијација и артиљерија Оружаних снага Русије уништиле су 53 украјинске артиљеријске јединице, као и људство и технику у 157 рејона. Такође је уништено шест складишта муниције у Николајевској и Запорошкој области и ДНР, као и украјинско складиште горива у подручју Краматорска. У ДНР је уништен лансирни систем система „Хајмарс“ и ликвидирано је до 30 украјинских војника.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!