Прочитај ми чланак

Руска војска спречила офанзиву украјинских снага у правцу Харкова

0

Руска војска спречила је офанзиву украјинских снага у правцу Харкова, саопштило је руско Министарство одбране. Како се наводи, украјинске снаге су изгубиле више од 50 војника.

Преживели, њих 56, покушали су повлачење ка Харкову. Према подацима руског Министарства, на њих су пуцали припадници неонацистичког батаљона „Кракен“. Већина их је убијена.

Ваздушно-космичке снаге су високо прецизним оружјем ликвидирале више од 100 екстремиста код насеља Часов Јар на територији ДНР, наводи се у саопштењу Министарства.

Украјинска војска претрпела је велике губитке и у Николајеву-Криворошком правцу – 350 војника.
Поред тога, авијација, ракетне снаге и артиљерија уништили су 31 украјински тенк, 22 возила пешадије, 18 других оклопних возила и друго.

Руска ПВО је у претходна 24 сата оборила осам украјинских беспилотних летелица у Харковској и Херсонској области и две ракете „AGM-88 HARM“ америчке производње.

На подручју Андрејевке, авијација и артиљерија руских снага су уништиле шест штабова украјинских снага и пук америчких хаубица М 777.

Министарство је навело и да су припадници јединица 72. механизоване украјинске бригаде у области Артјомовска у ДНР одбили да изврше наређења, напустили положаје и побегли су у позадину.