Прочитај ми чланак

РУСКА ВОЈНА ОБАВЕШТАЈНА СЛУЖБА и рат у Украјини: Шта је ГРУ научио из рата НАТО…

0

Зашто кажем ГРУ. Одбрана свака државе почиње од обавештајне службе, која има задатак да дозна планове противника, да дозна кад се доносе важне одлукедржаве која може да вам буде противник и контраобавештајне службе која ради на заштити државе.

Не постоје две значајније институције у држави од обавештајне и контраобавештајне службе. Државе обично пропадају када обавештајна и контраобавештајна служба не раде свој посао. Хоћете да уништите државу уништите обавештајну и контраобавештајну службу. Није битно да ли говоримо о цивилним или војним. Подједнако су једна и друга структура битне.

Илустрација: РИА ФАН

Одбрана Русије почиње од ГРУ-а. ГРУ прикупља информације на основу којих се доносе одлуке и од ГРУ зависи одбрана Русије. Искључиво од ГРУ-а, као што искључива одбрана Србије зависи од наших служби, тако и судбина на пример Америке зависи од ФБИ и његове способности да спречи ширење екстремизма по Америци. Ово су само примери и треба да послуже читаоцу да стекне бољу представу о чему ћу да говорим.

Шта је ГРУ научио и како је научио?

Па ГРУ је послао свог начелника Корабељникова, који је био више пута код Слободана Милошевића и договорио са Милошевићем да делови Ф-117 заврше у Москви (нико није терао Американце да бомбардују Србију, па немају право да се љуте). ГРУ је из тог рат, а и из рата у Вијетнама научио о операције Лајнбекер, тепих бомбардовању Вијетнама.

Саша Коц руски ратни дописник је 24. марта прошле године (2022.) на свом Телеграм каналу поделио је насловну страну из америчког магазина Тајм која је позвала да се Срби пошаљу у пакао. Саша Коц је рекао не заборавимо Србе, а можда би и ми могли да користимо тепих бомбардовање. ГРУ је преузео вођење акције у Украјини 2015. године. У интервјуу Росиској Газети тадашањи начелник Шљахтуров је рекао да ГРУ командује свим специјалним једницама у случају рата. То значи да ГРУ у Украјини командује падобранцима, плавим береткама, црним береткама, поморско десантној пешадији и свим другим специјалним једницама. Наравно ГРУ командује својим специјалним једницама СПЕЦНАЗ који ће у случају да шведски артиљеријски систем Арчер дође на територију Украјине бити врло, врло срећан и имаће занимацију.

Ко не верује у то што причам нека погледа у историју како су Руси дошли до протвиракетног система Стингер у Авганистану. Напросто расписана је награда ко заплени Стингер добиће медаљу Совјетског Савеза. То је урадила група којом је командовао мајор Владимир Кофтун. Она је вршила заседе. После прорачунавања где би могли каравани са војном опремом и стингерима да се крећу по Авганистану и наравно Владимир Кофтун је извршио задатак, али медаљу хероја Совјетског Савеза није добио. Добио је 30 година касније.

Како се ГРУ занимао стингером, тако ће да се занима Арчером. Пошто ГРУ командује специјалним снагама које су превасходно ангажоване на територији Украјине, а док има проблема са оклопним снагама, мотострељачким снагама и то је основни разлог зашто је Герасимов постављен за команданта операције, а један од заменика је генерал пуковник Ким из ваздушно-десантних снага који по стратегији коју је објавио генерал Шљахтуров 2015 у интевју Росиској газети под начелство ГРУ-а. Све што се дешава говори о томе да је ГРУ решио да ситуацију приведе крају. наравно сви ће бити зачуђени и у шоку на Западу, али да више читају, више цене памет, да схвате да је битан човек, а не сателит, а не микрофон а не нешто друго. Док то не схвате неће им бити боље.