Прочитај ми чланак

РУСКА компанија нуди 70.000 долара за оног ко уништи НАТО тенкове у Украјини

0

Форес, руски произвођач хемикалија, нуди награде војницима за уништавање тенкова М1 Абрамс и Леопард 2 у Украјини. Вест долази након што су Вашингтон и Берлин прошле недеље одобрили испоруке Кијеву.

„Руски војници који униште или заробе немачки борбени тенк Леопард 2 или амерички Абрамс добиће новчану награду“ , наводи се у саопштењу компаније у петак.

„Форес ће платити 5 милиона рубаља [70.700 долара] за први трофеј. Плаћање за сваку следећу… биће 500.000 рубаља [7.070 долара].“

Компанија је додала да ће Форес, ако Украјина икада купи млазне ловце Ф-15 и Ф-16, доделити награду од 15 милиона рубаља (212.100 долара) за први оборени авион.

Одлука о пребацивању западних тенкова у Кијев показује да НАТО не испоручује само одбрамбено оружје Украјини, што указује на потребу консолидације и подршке нашој војсци. То радимо од првих дана [руске] специјалне војне операције и наставићемо да подржавамо наше војнике.

Основан 2000. године, Форес производи и продаје пропант, зрнасту супстанцу коју користе нафтне и гасне компаније за фракинг, наводи се на њеној веб страници. Канцеларија компаније је у Јекатеринбургу, Русија.

У недељу је руски глумац Иван Оклобистин, најавио сличну награду на свом блогу. „Одређени чланови велике пословне заједнице су ме овластили да вас обавестим да одређују награду од 10 милиона рубаља (143.900 долара) за сваки уништени Абрамс“ , написао је он.

Берлин је прошле недеље саопштио да ће Кијеву испоручити 14 Леопард 2 и дао је зелено светло за испоруке тенкова немачке производње из других европских земаља. Канцелар Олаф Шолц рекао је да Немачка и њени партнери желе да испоруче укупно 112 тенкова.

У међувремену, 31 тенк Абрамс који су обећале САД мора се прво саставити. Политицо је прошле недеље известио да би могло да прође „много месеци, или потенцијално година“ пре него што се откотрљају на бојно поље.